Пето поредно покушение срещу българските клубове възмути лидера на Възраждане Костадин Костадинов. В

...
Пето поредно покушение срещу българските клубове възмути лидера на Възраждане Костадин Костадинов. В
Коментари Харесай

Костадинов иска помощ от Макрон за вандализма в Охрид

Пето поредно покушение против българските клубове възмути водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. В декларация от трибуната на Народно събрание остро осъди стрелбата по клуба.

Става въпрос за една непрекъсната ескалация, каза Костадинов. Северна Македония е наша съюзна страна в НАТО, акцентира той.

България да даде корав и безапелационен отговор против тези провокации, иска водачът на " Възраждане ".

В македонското държавно управление имало кръгове, които работят против българските ползи, посочи още той. Ако не се вземат ограничения, проблемите щели да се задълбочат.

Скопие осъди случая, само че, не загатна, че е български клуб
България да изиска от Жозеп Борел да свика незабавно съвещание на външните министри от Европейски Съюз, поискаха от " Възраждане ".

Костадин Костадинов напомни, че е вдигнато ветото за договарянията на РСМ за Европейски Съюз. Лидерът на " Възраждане " поиска темата да бъде повдигната и пред френския президент Еманюел Макрон, който заречен да е поръчител за съблюдаване правата на българските жители в Северна Македония.

Атаката против българския клуб не е офанзива против България, а против Европейски Съюз, отсече Костадинов. Трябва да сложим въпроса на най-високо равнище в Европейски Съюз, настоя още той. Трябвало да се покаже, че има някакъв смисъл от участието ни в Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР